جهت اتصال به منابع علمی نیاز به استفاده از VPN طبق توضیحات زیر توسط نرم افزار Cisco Anyconnect می باشد که در نسخه های مختلف برای ویندوز،اندروید موجود میباشد.
توجه: در صورت عدم دانلود و ناسازگاری با سیستم عامل خود از این سایت می توانید استفاده نمایید.
همچنین در صورت اشکال در اتصال و دسترسی ، با شماره ۸۶۷۰۵۷۲۰ تماس حاصل فرمایید.
جهت اتصال توسط این نرم افزار نیاز به نام کاربری و پسورد در سامانه یکتای دانشگاه میباشد که راهنمای کامل آن در سایت فناوری اطلاعات (sitm.iums.ac.ir) موجود میباشد.
همچنین آدرس سرور جهت اتصال به sslvpn.iums.ac.ir میباشد.
دسترسی از راه دور (Remote Access) چگونه کار می کند؟
بسیاری از اساتید و دانشجویان و مراجعین از مشکل عدم دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی در خارج از شبکه دانشگاه انتقاد دارند.
همانطور که می دانید این مشکل تا حدود زیادی با VPN که توسط کتابخانه مرکزی در اختیار اعضای دانشگاه قرار می گیرد مرتفع شده است.
اما بعضی پایگاه ها هستند که اجازه دسترسی از راه دور به کاربرانشان را در محیطی خارج از شبکه سابسکرایب شده می دهند. از جمله پایگاههای ناشر الزویر و پایگاه WoS. بنابراین نیاز به VPN برای ورود به آنها نمی باشد.
به این منظور شما ابتدا در داخل شبکه دانشگاه باید در پایگاه Web of Science و یا هر یک از پایگاه های وابسته به ناشر الزویر یعنی Scopus، Sciencedirect و یا Clinicalkey وارد شوید ، سپس در این پایگاهها تنها با ایمیل آکادمیک دانشگاه علوم پزشکی ایران رجیستر کنید و در نهایت Remote access را فعال کنید. حال شما می توانید از خانه، مطب و یا هرجایی خارج از محیط یا شبکه دانشگاه و بدون VPN ، به این سه پایگاه دسترسی کامل به همان صورت که در داخل دانشگاه می باشد دسترسی داشته باشید.
در ادامه آموزش نحوه استفاده از Remote Access پایگاه های الزویر و سپس پایگاه Web of Science آمده است.
پایگاه Clinicalkey از پایگاه های بالینی مفید و پر استفاده می باشد . این پایگاه بیش از ۱۰۰۰ کتاب و ۱۵۰۰۰ گاید لاین را در بر میگیرد:
آدرس کتابخانه الکترونیک دانشگاه: olddigilib.iums.ac.ir ، آدرس مستقیم پایگاه کلینیکال کی: https://www.clinicalkey.com
بعد از پر کردن فرم شما ثبت نام یا رجیستر کرده اید. حال از همان قسمت بالا و سمت راست صفحه روی علامت سه خط کلیک کنید.
در پنجره باز شده Remote Access را کلیک کرده و وارد پنجره ای می شوید که همان ایمیل آکادمیک رجیستری را وارد می کنید
در قسمت Remote Access باید ایمیل آکادمیک را وارد کنید و دسترسی از راه دورتان را فعال نمایید. شما تا ۱۸۰ روز دسترسی از راه دور دارید. اگر بعد از ۱۸۰ روز دسترسی تان قطع شد برای دوباره فعال سازی باید یکبار دیگر به همین روش بالا، در محیط شبکه دانشگاه گزینه Remote Access را فعال نمایید.
اکنون دسترسی از راه دور این پایگاه و پایگاه Scopus و ScienceDirect برای شما برقرار شده است. برای مثال شما اکنون می توانید از خانه وارد صفحه پایگاه Sciencedirect شوید و مقاله تان را بازیابی کنید.